בת אל פרחומובסקי
מי שהיה עד לא מזמן הפרשן המדיני של רשת 13 משוכנע: “כוחו הפוליטי של נתניהו היום הוא החלש ביותר מאז שחזר ללשכת ראש הממשלה ב-2009”. בראיון באולפן דמוקרטTV הוא מסביר גם מדוע כוחות אחרים מהצד הימני של המפה הפוליטית מתחזקים בתקופת הקורונה
העיתונאי ברק רביד, עד לא מזמן הפרשן המדיני של רשת 13, התארח אתמול (שלישי) אצל לוסי אהריש באולפן דמוקרטTV כדי לדבר על המצב הפוליטי בישראל ועל מצבה של התקשורת בתקופת הקורונה. האם יש בכוחו של חוק סמכויות הקורונה שמקדם ראש הממשלה, להפוך את ישראל לדיקטטורה? רביד חושב שזהו תרחיש לא סביר, בין היתר בעקבות העובדה שנתניהו לא לקח בחשבון את הלחצים הפוליטיים שיהיו לו בתוך הממשלה עם הצטרפותם של אנשי “כחול לבן”, שהפכו את ההצבעה בתוך הקואליציה ללא הומוגנית. “כוחו הפוליטי של נתניהו היום הוא החלש ביותר מאז שחזר ללשכת ראש הממשלה ב-2009”, אמר רביד
רביד מאמין שנתניהו הולך ומאבד מכוחו הפוליטי. “הוא נכנס לתקופת הגל השני לא מוכן”. בניגוד לתקופת הגל הראשון, בה הופעותיו של נתניהו בטלוויזיה היו מסונכרנות עם המגעים הקואליציוניים מול “כחול לבן” כך שבכל פעם שהיה משבר במשא ומתן עמם, הוא היה יוצא בהצהרה בטלוויזיה על כך שהמצב נוראי, “היום הרבה מאוד ישראלים אומרים ‘חלאס'”.
כמו כן, ההתעסקות של ראש הממשלה בצורה אובססיבית בתקשורת היא שעושה אותו פגיע כל כך. “נתניהו משקיע בזה הרבה מאוד מזמנו, כבר המון שנים וזה בדיוק הדבר שהביא אותו למשפט. כמעט בכל אחד מהתיקים יש אלמנט של תקשורת… אני לא מבין את האובססיה הזאת, אני לא חושב שהתקשורת משפיעה בצורה דרמטית כמו שנתניהו חושב”, אומר העיתונאי.
מול אובדן כוחו של ראש הממשלה, רביד חושב שפוליטיקאים אחרים מהצד הימני של המפה הפוליטית, שעושים את תפקידם נאמנה, זוכים לתמיכה מהציבור. “כשרואים את יפעת שאשא ביטון עושה את תפקידה בוועדה, לפקח על הרשות המבצעת, וזה נתפס כאיזה מהלך הרואי, היא מרוויחה הרבה מאוד נקודות אצל הציבור ובונה את עצמה פוליטית”.
הציבור רוצה לשמוע נתונים אמינים, מסביר רביד. “יש אדם אחד שבאמת התעמק בנושא הזה של הקורונה וזה נפתלי בנט. יש כאלה שאוהבים אותו יותר ויש כאלה שפחות, אבל אי אפשר שלא להעריך את העובדה שכפוליטיקאי, כשבנט מדבר על הנושא ומותח ביקורת על הממשלה, יש לכך הרבה יותר אמינות ולכן הוא מכפיל את מספר המנדטים שלו”.