יו”ר מפלגת העבודה התארח באולפן דמוקרטTV והודה: “אף אחד מאתנו לא חשב שרה”מ ילך למהלך של חתירה לבחירות”
יושב ראש מפלגת העבודה, עמיר פרץ, הגיע לדמוקרטTV כדי לדבר לראשונה על ההחלטה להיכנס לממשלת נתניהו. “אף אחד מאתנו לא חשב שרה”מ ילך למהלך של חתירה לבחירות. ידעתי שנאכל הרבה צפרדעים, אבל שיש סיכוי שבני גנץ יכנס למשרד רה”מ ואז כל המלעיזים היו מביעים אהדה על כך שהמהלך הצליח” אמר פרץ. האם זה היה מהלך נכון להיכנס לממשלה שלא מסוגלת לגנות באופן ברור את האלימות ברחובות, ממשלה בה השר לביטחון פנים אומר שזה לגיטימי להגיד על אזרחים שמפגינים שהם מפיצי מחלות? לוסי אהריש: “זו חתיכת צפרדע לבלוע”.
אז איך בכל זאת מחזירים את האמון של מצביעי המפלגה, שואלת לוסי אהריש את פרץ, האיש שאפשר להגיד הכה בהלם רבים ממצביעיו, כאשר לאחר שהוריד את השפם והבטיח לא לשבת בממשלת נתניהו, קיבל החלטה להצטרף לבני גנץ והכניס את מפלגת העבודה לממשלה. “, אני מורידה לרגע את ג’קט העיתונאית שלי ושואלת אותך בתור אזרחית עם ישראל, שהצביעה במערכת הבחירות האחרונות למפלגת העבודה”. לשאלתה עונה השר כי אנשי המחנה זקוקים לו דווקא בתוך הקואליציה השנויה במחלוקת. “אם אנחנו לא היינו בממשלה, הסעיף הזה של לא לשים הגבלות על הפגנות דמוקרטיות לא היה נכנס. את חושבת שבאופוזיציה הייתי מוצא שותפים טובים יותר למאבקים האלה? היכולת שלנו להשפיע הרבה יותר גבוהה במסגרת שבה אנחנו נמצאים. הייתי יכול להיות עוד אצבע באופוזיציה והייתי מסתובב ומרגיש הכי טוב בעולם, אבל פעלתי מתוך אחריות” עונה פרץ ללוסי.
גם היום, מספר חודשים אחרי השבעת הממשלה, עומד פרץ מאחורי המהלך. “כחול לבן התחלקה לשני גושים ואני הייתי צריך לקבל החלטה, ללכת לאופוזיציה מפולגת ולא קוהרנטית או ללכת לקואליציה. אמרתי לעצמי שאני אתרום בכך שתקום ממשלה, מקוטבת מלכתחילה, להפרת המתח הקיים בין האוכלוסיות השונות. בחירות רביעיות היו מביאות אותנו לקריסה דמוקרטית”. גם על רקע המשבר בין ביבי וגנץ בקביעת תקציב המדינה, מקווה פרץ שהשניים יגיעו לפתרון ולא יאלצו את האזרחים לצאת למערכת בחירות קשה, בזמן של אלימות ברחובות. “יכול להיות שבנימין נתניהו יוביל אותנו למערכת בחירות רביעית” אומר פרץ ותוהה האם הכניסה שלו ושל איציק שמולי לממשלה לא הייתה לחינם. “חשבתי שבעת הזו כשמתחנו את החבל וכמעט קרענו את המדינה לגזרים, צריך לעשות הכל כדי לרפא את הפצעים האלו. אני מקווה שיש לזה עדיין סיכוי, אבל אני לא בטוח”. לדבריו, התקציב הוא לא הדבר היחיד שעומד כאן על הפרק. “מאחורי ההצעה הזו עומדת מגמה פוליטית של ניסיון לייצר נקודות יציאה כדי להשתחרר מההסכם הזה”
למרות עמידתו העיקשת של יו”ר מפלגת העבודה מאחורי מהלך הכניסה לממשלה, הוא עדיין מקבל בהבנה את הביקורת של אנשי המחנה שלו ומכיר בלגיטימיות שלה. במקביל, הוא היה מצפה מראש הממשלה לנהוג כמוהו ולהכיר גם הוא בלגיטימיות של אלו שמבקרים אותו היום ברחובות. “הייתי מצפה מרה”מ שיגנה את הניסיונות למנוע מהמפגינים לממש את זכותם” אומר השר. “לראות את רה”מ ורה”מ החליפי עומדים יחד, זה משרה ביטחון ויציבות. הלוואי וזה היה קורה בנושאים הדמוקרטיים, החברתיים והכלכליים ולא רק בנושאי ביטחון” הוא מקווה.