איך מנצחים את תרבות האונס? הצעתו של ח”כ פורר: “מתלוננת בעבירות מין לא צריכות להיחקר על עברן המיני”

האם נראה החמרה באכיפה במשפט של החשודים באונס מקרה באילת? יו”ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח”כ עודד פורר לא בטוח. “אני לא בטוח שתוצאות המשפט יהיו קשות במקרה הזה. ההתייחסות של מערכת אכיפת החוק לאלימות מינית ואלימות בכלל היא עקומה לחלוטין”. צפו בראיון המלא

מנכ”לית שדולת הנשים, מיכל גרא-מרגליות ויו”ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח”כ עודד פורר בראיון מיוחד עם לוסי אהריש על הצעדים המידיים שהמדינה חייבת ליישם כדי למגר את האלימות המינית ולקדם שוויון מגדרי.

אז איך מנצחים? ח”כ עודד פורר מאמין שהשינוי צריך להתחיל קודם כל, במערכת אכיפת החוק. “הנחתי הצעת חוק שאומרת: מתלוננת בעבירות מין לא תחקר על עברה המיני, זה לא רלוונטי. אם עכשיו מגיעה מישהי להתלונן על אונס שעברה, לא יכול להיות שבתחנת המשטרה יתחילו לשאול אותה מה היו ההרגלים המיניים שלה בשנתיים האחרונות ובוודאי שלא במשפט”, אומר הח”כ.

מנכ”לית שדולת הנשים בישראל, שפועלת בתוך הכנסת רבות לקידום זכויות נשים ושוויון מגדרי מסכימה עם הדברים, אך מאמינה שכדי להגיע לפתרון צריך שינוי שורשי ועמוק, ומערכת החינוך היא הזירה שבה צריכים להתמקד. “חינוך לשוויון מגדרי צריך להתחיל מהגילאים הכי צעירים. ההסללה לתפקידי מגדר זה משהו שפוגע בכולנו, ביכולת שלנו להתפתח, גם כלכלית ותעסוקתית וגם ברמת המוגנות בחברה”.

צפו עכשיו בראיון המלא

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *